Hanna és Dominik

"Azért mert szerettek jöttem a világra,
S lettem új fény, csillag, szülők boldogsága!
Szeressetek mindig igaz szeretettel.
A kincsetek vagyok. Pici kincs, de EMBER......"

Az ikrek mindennapjai

Hanna és Dominik 2009. június 7-én születtek... azóta felfordult a világ. Akkor kezdtem írni a blogot, amikor az első ruhákat kezdték kinőni... és nagyon örülök, mert tényleg sok szép pillanatot sikerült megörökíteni!

A főszereplők

Hanna:
"Hanna lányunk... vagy mondhatnám azt is, hogy MiniMe. Igazából ő hasonlít rám kívül-belül. Anyunak bejött, amit minden alkalommal kívánt, amikor nem jöttünk ki: legyen nekem is egy ilyen gyerekem! Na úgy néz ki lett! A kislányom már most, egy hónaposan 3800 grammnyi tömör öntudat!"

Dominik:
Dominik pedig kiköpött apja! Sanyibácsi ezért következetesen Lacikának szólítja! Biztos ami biztos, zavarjuk össze a gyereket! Szerencsére természetben is az apjára ütött: békés, nyugodt baba. Az jutott eszembe, hogy akinek csak egy ilyen jó gyereke van, az nem is tudja, mi munka babákat ellátni!! Nekünk viszont szerencsénk van, hogy a Kisasszony nehéz természete mellé kaptunk egy Jó Gyereket is!"

Naptár

március 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Krisz77: Nicsak ki került elő!!! Épp most (de KONKRÉTAN most) olvasgattam az e-mail-jeinket, és azon mélázgattam, hogy jól megszakadt épphogy csak bimbódzó b... (2012.01.13. 07:56) Zsúr
  • vikeszter: A 6-os kép nagyon vagány. Látom Domit mint a jövő véleményformálóját egy nagy karosszékben terpeszkedve miközben interjút ad a többi halandónak. Kom... (2012.01.11. 14:15) Az új fotel
  • vargaera (L.V.E.): És azok a manófülek :))))) (2011.07.25. 10:57) Vagesz napszemcsi
  • vargaera (L.V.E.): Sziasztok! Sokáig nem tudtam hozzászólni, nem fogadta el az emailcímemet... Olyan szépek a gyerekek, Istren éltesse őket!!!! Ölelés Nektek! Era (2011.07.25. 10:56) A vén diófa
  • Míra és Réka Anyukája: Boldog második születésnapot Hannának és Dominak! (2011.06.21. 08:35) Szülinap
  • Utolsó 20

Rémusz bácsi(k) 2.

2012.03.19. 15:27 - Dori3

A tegnapi mese folytatása, Domi mesél:
(sajnos kicsit halk)

Rémusz bácsi(k)

2012.03.18. 16:16 - Dori3

Talán már írtam, hogy a gyerekeknek nagy kedvencei a Bartos Erika verseskönyvek. (Természetesen mind a négy kötet megvan nekik.) Sokat is olvasunk belőle, és ők nem unják meg. Néha egy este egy egész könyvet végigolvasunk. Ha pedig egyet véletlenül átlapozok, akkor a végén figyelmeztetnek, hogy melyik maradt ki.

A kedvenceiket már ők is tudják mesélni. Íme egy kis "fordított esti mese", mert itt a gyerekek mesélnek.

(Domi a Lánchíd c. verset, Hanna a Betonkeverő c. verset meséli el.)

Íme Hanna produkciója:

 

Telelés

2012.03.04. 11:34 - Dori3

Múlt héten családi síelésen voltunk Ausztriában. Nagyszerű hely volt, igazán gyerekbrát - játszószoba, gyerekmedence, játszótér a sípályán... A gyerekek haza sem akartak jönni. A szállodában mozgásérzékelős ajtó volt, úgyhogy a gyerekek új szólása az lett, hogy "oda akarok menni, ahol magától nyílik az ajtó".

Az ikrek megpróbálkoztak a síeléssel is, bár ebből kishíjján vízisí lett, mivel kb 15 fok volt. Gyönyörű napsütéses idő, csak éppen a hó olvadt túl gyorsan. De a lényeg, hogy kölcsönöztünk nekik mini léceket és cipőket, és úgy huzigáltuk őket a pályán. Aztán egyszer-egyszer le is csúsztak az apjukkkal vagy Gabimamával. Addig jutottunk, hogy ha a botot fogják és megyünk mellettük, akkor - bár dobhártyaszaggató hanghatások kíséretében - de le tudnak csúszni a lankán.

Egyébként az a tapasztalat, hogy a gyerekek imádnak utazni, kirándulni, minden kalandot szívesen vesznek, és nagyon jól lehet velük már utazni. Tényleg nagyon érdeklődőek! És bár azt mondták tegnap sírve, hogy nem akarnak hazajönni, ma nagyon élvezik az itthoni játékaikat, és gyakorlatilag egész délelőtt eljátszanak együtt. Bűbájosak!

Képek nem készültek, csak videó, azt megvágom és megosztom.

Puszi!! :-)

Nem játszunk az étellel

2012.01.31. 15:04 - Dori3

Kép most nincs, csak "gyerekszáj":

A minap Domi elég hisztisen viselkedett (sajnos mostanában többször előfordult), és miután megette a briósról a cukrot, eldobta, és közölte, hogy neki csak cukor kell. Édesapja megpróbált a lelkére beszélni, betette a büntisarokba, de Domi csak hisztizett és ordított. Utána odamentem hozzá, megpróbáltam megnyugtatni, az ölembe vettem, és mondtam neki, hogy nagyon csúnya dolog eldobálni az ételt. Domi lapított, félrenézett, Hanna pedig közben egyetértőleg közölte: "Domi... csúúúúnya dolog eldobni az ételt." Mondtam tovább: "Domi, meg tudod ígérni, hogy nem csinálsz ilyet többet?" Domi ismét lapít, félrenéz, mire Hanna lelkesen: "Meg tudja, meg tudja!!!"

Itt kértem meg Lacit, hogy Hannát kicsit vigye el, mert a röhögéstől semmi nevelő hatása nincs a beszédemnek... :-)

Udvar

2012.01.17. 07:40 - Dori3

A múlt héten Gabimama elvitte az ikreket pár napra Csopakra. Íme néhány kép az indulásról:

Karácsonyi fotók

2012.01.14. 08:06 - Dori3

Idén karácsonykor is csináltattunk naptárakat a nagyszülőknak, dédszülőknek. Erre az alkalomra készítettünk pár karácsonyi hangulatú képet a gyerekekről. A fotónáz Nikiéknél volt, és őszintén be kell vallanom, hogy egy csomag pez cukorka volt az egyetlen, amivel sikerült rávenni a három gyereket, hogy egyirányba nézzenek! :-)

 

Zsúr

2012.01.11. 08:00 - Dori3

Amint igértem, igyekszem többször jelentkezni. Ezúttal pár régebbi képet teszek fel. 2011. novemberben volt Zsombi első szülinapi bulija, akkor kattintottunk párat:
(Hanna nagy derültségének az oka a sok lufi volt!!!)

Az új fotel

2012.01.08. 21:51 - Dori3

Igen, úgy tűnhet, hogy a blog eltávozott egy szebb világba és örök nyugalomra lelt... de én inkább csak azt mondanám, hogy téli álmot alszik... ami inkább őszi-téli álom!

De azért igekszem feltenni megint képeket... már ahogy időm engedi. :-)

Röviden összefoglalnám, mi történt velünk szeptember óta - de tényleg csak címszavakban. Először is beköltöztünk az új házba, amiről - remélem - majd teszek fel képeket. A gyerekek nagyon élvezik, hogy van kert, meg persze sokkal több a hely. Természetesen még mindig közös szobában vannak - egy nagyon kedves kis oroszlános szobát csináltunk nekik. Jó hír, hogy idén elkerültek minket a betegségek - leszámítva egy pár napos vírustól Hannánál, amit valószínűleg a játszóházban szedtek össze. Ennek persze az az oka, hogy idén nem járnak közösségbe, legközelebb már az ovi lesz. A gyerekek nagyon sokat beszélnek, gyakorlatilag folyamatosan, és mostmár leginkább egymással is. Majd időről időre igyekszem a kedves beszólásaikat leírni, de most hirtelen annyi jut az eszembe, hogy el sem kezdem.

A mai napon viszont - dobpergés!! - teszek fel új képeket!!! Háttérinfónak csak annyit, hogy a képek a hálószobában készültek, ahová ma kaptam egy új fotelt. A gyerekek pedig azonnal birtokba vették az új olvasósarkomat! :-) Már fürdés után voltak, felvették a pizsamájukat. Egyébként tegnap megdicsértek, hogy milyen ügyes vagyok, hogy Hannának csupa "Hanna színű", Dodónak pedig csupa "Dodó színű" ruhája van. Hát igen, a színekkel még néha hadilábon állunk, főleg Dodó, de azért semmi komoly. Inkább csak újranevezi a színeket :-)

 

 

 

 

Tihanyi Szüreti Napok

2011.09.12. 11:20 - Dori3

Hát, akkor mégsem kellett olyan soká várni a tihanyi képekre! Persze nagyon sokat készítettünk, meg videót is, mert Laci ezt is fotó-feladatnak fogta fel, de csak párat teszek fel a gyerkőcökről.

Helyzetjelentés

2011.09.12. 10:20 - Dori3

Csak egy rövid beszámoló erejéig jelentkezem... a képekre, videókra még egy kicsit várni kell.

Még lent vagyunk a Balcsin - szerencsére az idő kegyes hozzánk. Hamisítatlan nyári hétvégénk volt megint! Vasárnap kimentünk Tihanyba a szüreti napokra, megnéztük a felvonulást. Hannának különösen tetszett a sok huszár és a sok ló, de főleg a Dínóé. Domi viszont olyan türelemmel nézelődött a tűzzománcosok pultjánál, mint a nagyok. Ha jobban belegondolok, a délutáni alvásuk valójában 20 perc volt, és így csinálták végig a programokkal telezsúfolt napot! A hétvégén lent voltak Dédiék is a Balatonon, úgyhogy a gyerekek körbe voltak rajongva!

A költözés már nagyon a küszöbön van, de a finish mindig rohanás. Festés, bútorok, pakolás... Jó, hogy a gyerekek addig is jó helyen vannak.

Csináltam sok-sok képet, pár nap múlva felteszek mident. És tudom, már sokszor megigértem, de tényleg igyekszem gyakrabban írni!!!

A nyár ízei - avagy mire jó a magyar dinnye

2011.08.19. 08:49 - Dori3

Kreatív

2011.08.17. 08:47 - Dori3

A gyerekeknek rengeteg játékuk van, de jellemzően a legjobban a felnőtt használati tárgyakkal játszanak el a legjobban. Íme, a jacuzzi szűrő új felhasználási módja! Plusz pontot ér, hogy az immár kinőtt és túl kicsi csúzdánkat is felhasználták az új játékban! :-)

 

Domi takarít

2011.08.15. 08:33 - Dori3

A trambulinon

2011.08.13. 08:32 - Dori3

Felhívnám a figyelmet, hogy a következőkben a nyugalom megzavarására alkalmas, meztelen (!) képek következnek! :-)

 

Fogmosás

2011.08.12. 08:21 - Dori3

A tegnapi képek folytatása... aznap vettünk ugyanis új fogkefét mindenkinek, amit azonnal ki is próbáltak a gyerekek. Hanna és Domi "tanítgatták" Zsombinak a fogmosást... legalábbis a képeken így néz ki :-)

Fürcsi

2011.08.11. 08:16 - Dori3

Mint írtam, Nikiék meglátogattak minket és itt töltenek pár napot Csopakon. Ma este együtt fürdettük a gyerekeket... a mi kádunk itt elég kicsi, de amikor ezt a problémát szóv tettem Nikinek, közölte, hogy Szentistvánon, Dédimamánál anno mi négyen ültünk a kádban... ha ott elfértünk, itt sem lehet baj! Arról a nevezetes fürdés-formáról fénykép is van. Ilyenkor Papa is beült a fürdőszobába, és amíg a 4 unoka fürdött, addig ő mesélt... általában Mátyás királyról. De ennyit a nosztalgiáról. Íme a három unokatestvér fürdése...

 

Elaludtunk

2011.08.10. 08:54 - Dori3

Csupaszok

2011.08.09. 08:46 - Dori3

 

Fűben

2011.08.07. 22:50 - Dori3

Tegnap egyedül voltam este a gyerekekkel és nagyon jól elszórakoztak. Hanna éppen a csúzda tetején ült, Domi pedig a csúzdán felmászott, így dugták össze a kis kobakjaikat és mikor az orruk összeért hangosan kacarásztak. Ekkor hoztam ki a fényképezőgépet, de sajnos ez is csak egy olyan pillanat volt, amivel csak engem ajándékoztak meg. Cserébe viszont kattintottam párat a fűben róluk! Jó puha füvünk van, most elég hosszú is, dús, zöld, de sajnos egy kicsit szúrós, úgyhogy a kedves modellek nem mindig követték az elképzeléseimet... de szerintem tündériek lettek!

 

 

Párbeszéd

2011.08.02. 12:24 - Dori3

A hétvégén Szentistvánon is Miskolcon voltunk - erről majd még írok bővebben. Most csak egy reggeli párbeszédet szeretnék megosztani. Magdi mama készítette vasárnap reggel a kakót az ikreknek:

Magdi mama: Hogy kéritek a kakaót? Hidegen vagy melegen?
Hanna: Hanna hííí, Dodó meee.
(Hanna még csak a szavak elejét mondja :-)  )
Dodó: Dodó híídeg!
Hanna: Nem-nem! Hanna hííí, Dodó meee!

Szóval a lényeg csak annyi, hogy Hanna szereti mindenkinek megszervezni az életét. Az kevéssé érdekli, hogy más mit mond. Viszont folyamatosan csacsog, nagyon édes!! Domi sokkal jobban formálja a szavakat, több szót is tud, de sokkal kevesebbet beszél. Hannának egész nap be nem áll a szája! :-) Édesek!

Koszorú

2011.07.26. 12:17 - Dori3

Bár maga a kép nem a legjobb - Hanna nem volt hajlandó a lakás kevésbé kupis részén modellt állni - szerintem nagyon aranyos: (A koszorút Erzsi készítette) :-)

Hanna és Barnus

2011.07.25. 11:20 - Dori3

A vén diófa

2011.07.23. 11:27 - Dori3

Mivel a diófa alatt nem nő még a fű sem, ezért oda terveztük a gyerekek játszóterét. Sajnos ez még nem készült el, és úgy néz ki, már csak jövőre fogunk vele foglalkozni. Ez nem is baj, mert még elég kicsik és szívesebben vannak velünk a teraszon, és így jövőre már nem annyira babás, mint kisgyerekes játékokat tudunk beszerelni... az igazi álmom egy olyan "amerikai-filmes" faépítmény, amit a diófára szerkesztenénk. Ha nem is egy teljes kisház, valami kis ácsolmány a fán, ahová fel tudnak mászni, hálóval, hogy ne essenek le... OK, ezt még ki kell találni.

De azért már idén is használjuk a fát. Donát felszerelte rá a hintákat. Bár ezzel az a baj, hogy egyedül nem tudnak még hintázni. Most erősen gondolkodom egy kerékhintában, amilyet az egyik veszprémi játszótéren láttunk. Ez gyakorlatilag egy nagy körre felfeszített háló, ami egy ponton van felfogatva. Bele tudnak feküdni ketten is, és a múltkor nagyon élvezték. Szóval lehet, hogy inkább valami ilyen hintát tennék oda.

Új szabadidők - Connect me & Play with me!

2011.07.22. 11:22 - Dori3

Vagesz napszemcsi

2011.07.21. 11:23 - Dori3