Hanna és Dominik

"Azért mert szerettek jöttem a világra,
S lettem új fény, csillag, szülők boldogsága!
Szeressetek mindig igaz szeretettel.
A kincsetek vagyok. Pici kincs, de EMBER......"

Az ikrek mindennapjai

Hanna és Dominik 2009. június 7-én születtek... azóta felfordult a világ. Akkor kezdtem írni a blogot, amikor az első ruhákat kezdték kinőni... és nagyon örülök, mert tényleg sok szép pillanatot sikerült megörökíteni!

A főszereplők

Hanna:
"Hanna lányunk... vagy mondhatnám azt is, hogy MiniMe. Igazából ő hasonlít rám kívül-belül. Anyunak bejött, amit minden alkalommal kívánt, amikor nem jöttünk ki: legyen nekem is egy ilyen gyerekem! Na úgy néz ki lett! A kislányom már most, egy hónaposan 3800 grammnyi tömör öntudat!"

Dominik:
Dominik pedig kiköpött apja! Sanyibácsi ezért következetesen Lacikának szólítja! Biztos ami biztos, zavarjuk össze a gyereket! Szerencsére természetben is az apjára ütött: békés, nyugodt baba. Az jutott eszembe, hogy akinek csak egy ilyen jó gyereke van, az nem is tudja, mi munka babákat ellátni!! Nekünk viszont szerencsénk van, hogy a Kisasszony nehéz természete mellé kaptunk egy Jó Gyereket is!"

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Utolsó kommentek

  • Krisz77: Nicsak ki került elő!!! Épp most (de KONKRÉTAN most) olvasgattam az e-mail-jeinket, és azon mélázgattam, hogy jól megszakadt épphogy csak bimbódzó b... (2012.01.13. 07:56) Zsúr
  • vikeszter: A 6-os kép nagyon vagány. Látom Domit mint a jövő véleményformálóját egy nagy karosszékben terpeszkedve miközben interjút ad a többi halandónak. Kom... (2012.01.11. 14:15) Az új fotel
  • vargaera (L.V.E.): És azok a manófülek :))))) (2011.07.25. 10:57) Vagesz napszemcsi
  • vargaera (L.V.E.): Sziasztok! Sokáig nem tudtam hozzászólni, nem fogadta el az emailcímemet... Olyan szépek a gyerekek, Istren éltesse őket!!!! Ölelés Nektek! Era (2011.07.25. 10:56) A vén diófa
  • Míra és Réka Anyukája: Boldog második születésnapot Hannának és Dominak! (2011.06.21. 08:35) Szülinap
  • Utolsó 20

Hány cédula egy élet?

2009.08.04. 15:26 - Dori3

Már majdnem két hónaposak a gyerekek, csak úgy repül az idő! A szülés óta alig van időm feleszmélni, pedig a babák körüli teendőkön kívül a szülés után igen komoly adminisztratív feladatok is hárulnák ránk!

Nem tudom tudjátok-e, hány helyre kell rohangálni, hogy ezek a pici emberek, akiket a világra hoztunk, papíron is létezzenek?

Adamisnak van egy nagyon ideillő szövege:

Sok vastag toll sok sorsot ír, sok könyvbe sok nevet,
kövér pecsétet ütnek rá különböző kezek,
még azt se mondod, hé, itt vagyok, vagy azt, hogy mi újság,
még meg se éltél egy napot, s már kapsz egy cédulát.

Hány cédula egy élet?
Hány cédula egy élet?

Kijárhatsz akárhány iskolát, az mind naplót vezet,
és intőt ad vagy megrovást, ha ezt vagy azt teszed,
a papírok mondják meg, hogy kivagy és azt, hogy mennyit érsz,
de boldog akkor is lehetsz, ha félcédulán élsz.

Hány cédula egy élet?
Hány cédula egy élet?

Ha végre valakit megszeretsz, egy papír ad áldást rá,
s egy új papírért szenvedhetsz, ha mégiscsak elválnál,
tehetsz akármit, jól tudod, így volt és így marad,
parancs-levél, vagy vallomás megszabja sorsodat.

Hány cédula egy élet?
Hány cédula egy élet?

De azt ne feledje senkise, ki cédulákat ír,
hogy róla is készülhet máshelyen, ugyanilyen papír,
az utolsó cédula kőből van vagy fából, ha kevés a pénz,
és múlt időben ír oda egy erre fizetett kéz.

Hány cédula egy élet?
Hány cédula egy élet?

Szóval kell születési anyakönyvi kivonat, TAJ-kártya, lakcímkártya, nekem el kell intéznem az anyaságit, a TGYÁSt, meg még mit tudom én mit... Mivel a szülés előtt bőven volt időm, ezért utána jártam, hogy mit kell majd intéznem a babáknak. Bár szeretem az ilyen "intézzük el" feladatokat, az cseppet sem vonzott, hogy hivatalokban álljak sorba ilyen-olyan papírokért! Úgyhogy úgy döntöttem, mással intéztetem el, egy direkt erre szakosodott céggel... kaptam is egy jó árat, amolyan "iker-csomagot", ők pedig elküldték, hogy miket kell összeszednem... egy jó hosszú lista... hát, még jó, hogy nem kezdtem el egyedül kihámozni, mert még így is, hogy ők összekészítették a listát, a különböző dokumentumok, igazolások bekérése elég macerás volt!

De büszkén jelentem, ma reggelre elkészültem!! Oda is adtam Lacinak a vastag paksamétát (úristen, látta már valaki leírva ezt a szót????), hogy adja le, és utána várom, hogy 3 nap múlva a gyerekeink papíron is elkezdjék létezésüket...

Amikor erről beszéltünk egy fórumon, volt, aki közölte, hogy pont erre való az apukának az X nap szülési szabija... hát nem hiszem! Én bármit hajlandó vagyok megadni, hogy a párom ne a hivatalokba rohangáljon, hanem inkább velünk legyen itthon abban a pár órában/napban. Szóval ez mindenkinek a maga döntése - de szerintem ó tudni róla, hogy van lehetőség rábízni másra ez ilyen feladatokat!

(Találtam egy Domi-képet... elmenne akár igazolvány-képnek is... valamelyik nap egy néni mesélte a strandon, hogy hivatalban dolgozik és egy ilyen pöttöm embernek - asszem 6 hetes volt - csinálniuk kellett igazolványképet valamihez... hát bevetettek minden cselt, hogy a kisfiú a kamerába nézzen! A mi Domink viszont ezt is tudja!)  :-)) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hannadominik.blog.hu/api/trackback/id/tr181288190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.